Експерт обясни какво послание е изпратил Путин на Украйна с речта

...
Експерт обясни какво послание е изпратил Путин на Украйна с речта
Коментари Харесай

Стефан Тафров: Путин каза, че Украйна няма право да съществува като независима държава

Експерт изясни какво обръщение е изпратил Путин на Украйна с речта си след признаването на независимостта на Донецката и Луганската национални републики.

Дали ще се стигне до пълномащабен спор зависи от Руската страна. Важен миг е дали ще има военни дейности на украинска земя. Напрежението към този момент е много високо. Дипломацията е в застой. Това съобщи Стефан Тафров в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия.

“Притискането със мощ на Русия дава противоположен резултат - тя реагира нападателно. Русия знаеше, че каквото и да направи ще има наказания. Кремъл просто реши, че нямаше какво повече да губи. Възниква въпросът коя част става самостоятелна и по какъв начин ще се води разговора с двете самостоятелни републики. Киев би трябвало да опита разговор с водачите на тези две области с посредничеството на Запада. Русия не приема натиска, който Съединени американски щати оказва ”, изясни Валери Тодоров.

По думите на Тафров напрежението в геополитически проект е подкаждано от речта на Путин: “Смисълът на тази тирада беше, че Украйна няма право да съществува като самостоятелна страна. Няма исторически предпоставки тя да бъде самостоятелна страна. Визията на съветския президент е доста плашеща. Как да има дипломатически развой като се отхвърля статута на едната от страните в договарянията? Това дава предпоставки да се мисли, че Русия желае пълномащабна война в Украйна ”.

Според Тодоров речта на Путин е имала за цел да вдъхне мобилизационни дейности в двете републики, написа Novini.bg.

Тафров сподели, че България е реагирала кардинално и лоялно: “Речта на Путин провокира невиждано единение на Европейски Съюз и НАТО. Русия от време на време отхапва територии от други страни и след това споделя, че е жертва. Руското държание ускори трансатлантическата връзка ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР